خدماتی که در مرکز روان درمانی مهرآمین ارائه میشود
رواندرمانی به مجموعه روشهایی اطلاق میشود که تمرکزش بر تسکین نشانگان اختلال و بهبود عملکردهای فردی است.
علاوه بر این روان درمانی به افراد کمک میکند تا با تغییر رفتار، افکار و احساسات، مشکلات کمتری را در زندگی روزمره تجربه کنند.
درمانگر مجرب تلاش میکند تا با هدف قرار دادن مشکلات اصلی و مشخص، مانند اختلالات روانی و یا رفتارهای مشکل ساز، به مراجع کمک کند تا مشکلاتش را حل و فصل کند.
روان درمانی می تواند شیوه های گوناگونی داشته باشد که بسته به نظر درمانگر و نیاز مراجع، مورد استفاده قرار میگیرد.
این شیوهها عبارتند از:
درمان فردی: که به جلسات فردی درمانگر- مراجع گفته می شود.
زوج درمانی: روشی که زوجها برای بهبود روابط از آن کمک میگیرند.
خانواده درمانی: به بهبود روابط خانوادگی و حل و فصل تعارضات میپردازد.
گروه درمانی: در این روش، مبنای درمان بر هدفی مشترک استوار است و افراد در قالب گروههایی کوچک به همراه درمانگر، گروهی حمایتی تشکیل میدهند تا به اهداف گروه دست پیدا کنند.
زوج درمانی
زوج درمانی نوعی از روان درمانی است که در آن، یک درمانگر با تجربه بالینی به زوجها کمک میکند تا هر دو فرد درگیر در رابطه، در رابطهشان بینش کسب کنند، ناسازگاری را حل کنند و رضایت از رابطه را با استفاده از انواع مداخلات درمانی ایجاد میکند و ارتقا میدهد.
زوج درمانی برای حل تعارضات بین زوجین، خیانت، جدایی و ارتقای رابطه کاربرد دارد.
روانشناسی کودک و نوجوان
مهمترین دوران برای شکلگیری شخصیت، دوران کودکی و نوجوانیست. حساسیت دوران کودکی و نوجوانی بسیار زیاد است و میتواند آسیبپذیرترین دوره رشدی تلقی شود. اهمیت درمان اختلالات و مشکلات این دوره به دلیل پیشگیری از آسیب های روانی و شخصیتی بزرگسالیست.
همچنین ارتقای سلامت روان در این دوره میتواند آینده کودک و نوجوان را تضمین کند.
بهوشیاری
بهوشیاری (Mindfullness) فرایندی روانشناختی با آوردن توجه به تجربه زمان حال بدون قضاوت است.
بهوشیاری ترجمه واژه هندی “ساتی” به معنای آگاهی، توجه و به یاد آوردن است. با روشهای درمانی بهوشیاری با توجه به آنچه در درون و اطراف اتفاق میافتد، میتوانیم خود را از اشتغال ذهنی و هیجانات آزاردهنده رها کنیم و با هدایت دوباره توجه، به جای کنترل کردن یا سرکوب کردن هیجانات شدید، میتوانیم آنها را تنظیم کنیم.
روانشناسی سلامت
روانشناسی سلامت به فرايندهای رفتاری و روانشناختی در هنگام سلامت ،بيماری و مراقبت سلامت میپردازد؛ و عوامل زيستی، فرهنگی، رفتاری و روانشناختی که موجب سلامت يا بيماری میشود را بررسی میکند.
وضعیت روانشناختی افراد میتواند بطور مستقيم بر سلامت روانی و جسمانی اثرگذار باشد.